torsdag 18. august 2011

Brev fra Kerstin och Themba

Har varit och HD/ED röntgat Themba idag.

Det var digitalt så det var ingen tydlig bild i svartvitt utan en bild i vitbeiga/ ljusgråa nyanser så det var omöjligt att se tydligt hur det såg ut då det inte fanns någon klar avgränsning mellan ledkulan och ledskålen men illa var det inte i alla fall, det lilla jag kunde urskilja.
Före det hade vi tid hos veterinär för hans kisande. Naturligtvis kisade han inte då, det gör han bara ibland. (Perra gjorde dock en lysande imitation av det för veterinären)
Veterinären kollade om han hade någon synnedsättning (vilket han inte hade) och reflexerna (som var dåliga på vänstra ögat.) Hon lyste sedan ögat med 3 olika instrument och hittade inget fel.Hon är nästan klar med sin utbildning till auktoriserad ögonlysare och gjorde en ögonlysning, dock gäller den inte officiellt eftersom man ska ha något medel i ögat innan ögonlysningen och veterinären ska vara auktoriserad .
Hon tyckte inte att ögonlysning av en auktoriserad veterinär var nödvändig, hade något varit fel hade hon sett det.
Så diagnosen är nervskada. Hur den kan ha uppkommit eller om den var medfödd och utvecklats under uppväxten kunde hon inte svara på.
Att det skulle bero på att Essi flätade till honom när han var valp fann hon otroligt då det var så långt ner på kinden och detta kom ett par månader efteråt.
Han ska ha ögondroppar som är långvarigt återfuktande 2 gånger dagligen resten av livet, kisandet kan bero på att han inte blinkar så ofta som han ska med det ögat så det blir torrt.
Får se om kisandet går bort med ögondropparna och i så fall om ögondropparna räknas som doping eller om det går att ställa ut honom. Det hade ju varit roligt att ställa ut honom några gånger (och lite mer om det gått bra) men inget jag lider av att det troligen inte kommer att gå att göra.
Themba uppförde sig exemplariskt hos veterinären. (Hade mina tvivel om det, han är stökig just nu.)
Vägde honom där, 42 kg , han är ca 70 hög. Vet inte om jag sagt det tidigare, men han är fulltandad. (Bad dessutom veterinären kontrollräkna idag.)




Kram Kerstin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...