mandag 27. desember 2010

Julehilsen med bilder fra Ines

Hej Berit! 
Det var ett tag sedan vi hörde av oss men du vet hur det är med   julstressen, fullt upp. Allting flyter på utan problem, Ines är en riktig mönstervalp  hon är alltid glad och väldigt trygg och lugn. Det är inga problem att lämna henne kortare stunder, hon går och lägger sig bredvid Moira och har aldrig förstört något här hemma. Det enda som har hänt är att hon har kissat inne men det händer ju när vi är hemma också. Som längst har vi lämnat henne i ca 3 timmar och några gånger har hon inte ens gjort inne, hon kommer alltid nedhoppande från soffan när vi öppnar ytterdörren, oavsett om vi bara varit borta i 10 minuter. Hon blir inte heller stressad när hon märker att vi ska gå utan ligger kvar i soffan, det är jätteskönt och jag hoppas att det håller i sig, det är så jobbigt när man vet att hundarna mår dåligt av att bli lämnade. Jag har aldrig använt buren till Ines utan sätter för med kompostgaller för att hindra henne att komma åt farliga saker eller saker vi är rädd om. Ines och Moira får vara i vardagsrummet och delar av köket när vi lämnar dem.

Tyvärr har vi haft otroligt kallt i vinter, de sista veckorna har vi haft över -20 grader mest hela tiden, och många dagar har det varit runt -30, det går inte att gå ut med hundarna, man får släppa ut dem på gården och släppa in dem direkt de gjort ifrån sig. Ines får kramp i benen av kylan och det är svårt att träna rumsrenhet, men det får bli som det blir, hon blir väl rumsren hon också till slut. Det som är mest synd är att det blir svårt att miljöträna henne, vi har varit till ridhuset och träffat andra hundar någon gång och sedan har jag ju kompisar med hundar, och där får hon följa med in när vi hälsar på. Men allt spännande som händer under promenader får vi vänta med till kylan ger med sig. Vi tränar hantering och sitt/ligg osv inomhus istället. Kloklippningen går jättebra den också, Anton har hjälpt mig hålla henne förut men nu gör jag det själv, hon försöker att komma undan lite men ger sig ganska snabbt.
Skickar några bilder från igår och idag, hon väger nu 19-20 kg och är ca 53-54 cm hög. Som du ser är hon världens finaste.
Ha en riktig god fortsättning på julen och ett gott nytt år, kramar från Lena med familj.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...